Wat een afstanden….

Categories Australië

22 juli: Een Reisdag..
We vertrekken vanuit Arlie beach om verder af te zakken richting het zuiden.
Rock Hampton ligt op 5,5 uur rijden en dat proberen we te halen.
Doordat we pas tegen tienen wegrijden ( we hebben wat uitgeslapen) en nog uitgebreid lunchen in een oud cafeetje halen we het niet.
We bereiken Malborough. 100 km ten noorden van Rockhampton.
We zetten daar ons kamp op. We staan naast een indonesische man. Hij blijkt in 1973 vanuit Belgie/ Nederland geëmigreerd te zijn. Hij heeft 40 jaar in Sydney als taxi chauffeur gewerkt en is nu met pensioen. Ieder jaar in de winter rijdt hij vanaf Sydney naar Malborough, omdat hij zich hier het meeste thuis voelt. Hij blijft drie maanden met zijn tentje en auto, waar hij in slaapt, staan. 
Het is een bijzondere man. Hij spreekt nog perfect Nederlands. We beleven een leuke avond met hem. Siem blijft nog even in de bar van Malborough en drinkt een biertje en met de locals..

23 Juli: Nog een reisdag..
We vertrekken bijtijds. We nemen afscheid van Peter. Hij was zichtbaar geëmotioneerd toen we weg reden. Wat een bijzondere ontmoeting!!

Vandaag willen we ongeveer 300 -350 km rijden.
We rijden nog steeds via de Bruce highway. De highway is soms één baans, soms twee baans. We rijden door heuvels en dalen, er zijn prachtige vergezichten en er is ongelofelijk veel natuur. Wat een ruimte hier!!
We komen uit bij een natuurpark Monduran en bij een groot meer. En dan bedoel ik met groot meer.. een meer met een doorsnede van 30 km. We staan even later weer gesteld en genieten nog van 2 uurtjes zon.

We staan vlakbij de gemeenschappelijke kookruimte en dat is ideaal. Er is niemand bezig in de keuken, dus hebben we het voor ons zelf. Prettig hoor om even gewoon rechtop staand te koken. i.p.v. voorover gebukt te staan in de camper en groenten te snijden op je schoot.
Er is een groot aanrecht met een kookplaat. Een magnetron, kokend water uit de tap. Er hangt ook een TV. We hebben even naar een sport kanaal gekeken. Rugby is dé sport hier. Je hebt drie varianten. Het Rugby wat wij kennen, Footy en AFL. Vraag me niet wat de verschillen zijn. Wat verder populair is, zijn paarden racen en cricket.

Onderweg hadden we wat hout gesprokkeld en s’avonds zitten we gezellig rondom een vuurtje. Het is ijskoud. We gaan vroeg slapen. Het is dan half tien.

24 Juli: Vandaag rijden we niet zo ver.
We rijden naar Noosa Beach en staan op een mooie camping i.v.m. de wifi, wat het telkens het maar niet doet op iedere camping.
We betalen hier 70 dollar voor een nacht!!!
Belachelijk gewoon. Maar goed. Ze hebben wifi…….(Achteraf eigenlijk ook weer niet.. om moedeloos van te worden)!!
Het is vroeg op de dag als we Noosa zelf inrijden. De main Beach ziet er heel goed uit.
We gaan zwemmen en zonnen. Dat voelt goed. Tegen vieren verliest de zon haar kracht en verkennen we het dorpje nog verder.
We ontmoeten nog Amsterdammers die in 1955 ge-emigreerd zijn.
We kijken naar de sunset langs een monding van een baai.
Als eenmaal de zon weg is, koelt het rap sneller af. Van 30 graden s’middags naar 4 graden s’nachts. We liggen die nacht er dan ook met zijn allen weer heel vroeg in.

25 Juli: Brisbane.
Vandaag gaan we mijn nicht en haar man ontmoeten. Zij wonen in Brisbane sinds 1 jaar.

Van Noosa beach tot Brisbane was het 187 km. Ook vandaag komen we vroeg op de stadscamping aan. De bus stopt pal voor de camping. Een enkeltje voor 4 personen kost 11 dollar incl. een trip op de rivier met een boot. ( dat is dus de eerste keer dat iets goedkoop is)!! We varen vanaf Southbank cultural stop net zolang mee, totdat de snelle katamaran taxiboot omdraait. De zon schijnt, we zitten op het achterdek en zien zo vanaf de brisbane river de stad. Erg mooi!
Om half zes ontmoeten we mijn nicht.
Het is leuk om elkaar te zien. We drinken wat aan de oever van de rivier.


Er is daar een food festival. We eten nog wat in de stad en rijden weer met de bus naar de camping. We lopen terug over de camping naar ons plekje en we zien dat we zijn ingebouwd door zigeuners met gigantische trailers. We verwonderen ons, en zijn enthousiast. Maar ze komen op ons af. Ze zijn redelijk agressief naar ons..

Nou ja….