1 Aug:

Wakker worden in Sydney heeft iets magisch..
Vandaag gaan we Sydney Opera house zien en allerlei andere bezienswaardigheden.
We hebben er zin in.

We besluiten lopend door de stad heen te gaan. Vanuit het hostel in Surry hills is het een half uur lopen naar Sydney Opera House. Onderweg passeren we ook het Queen Victoria building. Een werkelijk prachtig victoriaans gerestaureerd gebouw waar nu een ‘shopping Mall’  van gemaakt is. Als we eenmaal bij de Opera aankomen is het indrukwekkend en werkelijk prachtig om naar te kijken. We nemen dan ook ruim de tijd het gebouw met alles er omheen te bezichtigen met vlak erbij de Harbor Bridge.

De ferry’s hebben een terminal vlakbij de Opera en daar stappen we op om naar Watson Bay en the Gap te gaan. Ook weer erg bijzonder.

Sydney kenmerkt zich, doordat het gelegen is aan een natuurlijk gevormde baai. Er zijn prachtige huizen tegen de bergen aan gebouwd, kijkend de baai in. (Helaas zijn er geen kleine plekjes over, voor nog een Nederlands huisje!!) 

We rijden met de bus terug (40 min) naar het hostel. En s’avonds eten we in een van de ontelbare en goede restaurants in Sydney. Bar Reggio, Surrey Hills. We hebben daar prima pasta en pizza gegeten.

2 Aug:
Bondi beach staat op het programma voor vandaag. Het is een trendy strand.

Er komen veel toeristen. Er staat veel wind en daardoor zijn er hele hoge golven. Surfers in de zee doen verwoede pogingen met de golven mee te liften.
Over de rotsen en langs de zee tussen Bondi -en Coogee Beach kun je wandelen. Het wandelpad voert je langs de prachtige kliffen, mooie vergezichten en naar Tamarama Beach en Bronte Beach. Het is nog ruim twee uur wandelen naar Coogee, als we in Bronte Beach aankomen en omdat we al zoveel kust en zee gezien hebben, maar wel graag Coogee beach willen zien, nemen we de bus. Deze stopt Bij Bondi Junction. We moeten hier eigenlijk overstappen maar er zijn hier erg leuke winkels, dus gaan we deze weer bezichtigen. En zo beland je van het een in het ander. Uiteindelijk zijn we toch nog naar Coogee beach geweest. Het strand voor de locals. Het viel wat tegen, dat kan ook door het weer komen. De wolken trekken voor de zon en de wind maakt dat het er erg koud is.
Met de bus rijden we weer terug naar het hostel. Deze trip duurt erg lang, vanwege de file waar we in terecht komen. S’avonds nog lekker en goedkoop gegeten in een China achtige omgeving bij Kensington street. Het wordt ook wel ‘Spice Alley’ genoemd.

3 Aug:
Gedurende deze dag hebben we met name Surrey Hills verder lopend verkend.
S’middags zijn we nog naar de Sydney Zoo gegaan. We wilden allemaal toch wel graag de inheemse dieren zien die hier leven. Met name de slangen, hadden onze interesse. Maar de zoutwater krokodil, Tasmanian Devil, Koala’s, Kangoeroes en vele andere dieren waren interessant om naar te kijken. (Ondanks dat een dierentuin en het in gevangenschap houden van deze dieren niet onze voorkeur heeft).

(Bovenstaande foto: De Tasmanian Devil !!)

Mijn bedrijf bestaat op deze datum dit jaar al weer 11 jaar. Wat vliegt de tijd toch snel voorbij. Een etentje lijkt me daarom een goed plan temeer omdat het vanavond onze laatste avond is in Australië. Kortom reden genoeg om iets te vieren. We kozen voor een Argentijns restaurant. LP’s genaamd in de wijk Chippendale. Het is een bekend adres voor de Sydneysiders. (locals). Het eten was erg lekker en we hadden een geweldig leuke avond.
Toch daarna nog even naar de Opera House. Soms verlichtten ze de Opera op een bijzondere manier. Vanavond niet. Maar toch zeker de moeite waard om er even te gaan kijken.

4 Aug:
Vandaag reizen we weer naar huis. Om drie uur s’middags vliegen we naar Singapore. De vlucht duurt ruim 8 uur. Eenmaal in Singapore is het drie uur wachten alvorens het vliegtuig naar Amsterdam vertrekt. Deze vlucht duurt 12 uur.

5 Aug:
We landen vroeg in de ochtend.
tijd om de laatste aantekeningen bij te werken en deze blog af te sluiten.

Over de stad Sydney kan ik nog zeggen:
Het is een mooie stad. Gevarieerd. Groot is het ook. De stad heeft een oppervlakte van ongeveer 80 bij 60 km. en het heeft 4 mln. inwoners. Het duurt dan ook even voordat ergens bent. Het klimaat is er overwegend mild. Men kent er wel de seizoenen, maar de zon is er eigenlijk altijd wel aanwezig en het is er gemiddeld ongeveer 30 graden. Doordat Sydney in een natuurlijke baai ligt, heeft het veel stranden.

Veel mensen lopen over straat met een kop koffie of een telefoon. Men is er vriendelijk.
De Sydneysiders vinden het ook wel snel prima en ze kijken niet verder dan hun neus lang is. Immers goed is goed.
Musea zijn gratis als ook de openbare toiletten. De straten zijn schoon. Men gooit het afval gewoon in een vuilnisbak. Er ligt geen kauwgum op de straat. Men werkt er hard. Doordeweeks is er s’avonds echt weinig te doen. Het nachtleven speelt zich voornamelijk in de weekenden af. Maar dan zijn de afstanden er naar toe toch ook weer bepalend.
Auto’s zijn er genoeg in deze stad. Wegen ook. Soms drie baans, soms wel 5 baans. Soms op elkaar gestapeld of dwars door gebouwen heen. Ze zijn druk bezig een metro systeem te vergroten dwars door Surrey Hills heen. Dat zal het leefklimaat op straat wel veraangenamen. Nu rijden er grote diesel – en LPG bussen. Maar er rijden er zoveel, dat je nooit lang hoeft te wachten.
Jammer vinden we het dat de ‘oude’ gebouwen overschaduwd worden door de grote semi wolkenkrabbers. Soms zijn ze er er zo dicht tegenaan gebouwd, dat je er wel even bedenkelijk naar kijkt. wij zijn in Nederland denk ik dan, wel erg verwend. Er zit daardoor weinig sfeer in de stad. Het enorme kabaal van de auto’s, bussen geeft daarnaast ook, dat er niet zoveel terrasjes zijn, waar je even van bijv. een kopje koffie kunt genieten.
Een stad met twee gezichten zou een conclusie kunnen zijn. Of misschien wel een wat ‘layed-back city’. We zijn er niet lang genoeg voor geweest om een oordeel te geven.

Maar we zouden er zeker graag nog eens naar toe gaan!!!!

Het is een geweldige reis geweest. Dim en ik hebben ongeveer 8000 km met de auto gereden. waarvan met Angelique en Siem ongeveer 3500 km.
Het was een unieke reis. Het was gaaf om te doen.
Het is ook weer goed om naar huis te keren en de draad thuis weer op te pakken.
We hebben met z’n allen genoten. Het was bijzonder om ook met z’n vieren in zo’n klein campertje te leven. Dat ging verbazend goed.

Angelique, Dim, Siem en Rob