Laatste kilometers met de Camper

Categories Australië

30 Juli:
We gaan op ons gemak ongeveer 250 km rijden. We willen net voor New Castle uitkomen.
Dan kunnen we Maandag nog de resterende 150 km rijden.

We gaan nu niet nog een nacht kamperen hebben we besloten. We gaan de laatste nacht in een motor inn doorbrengen. We komen uit in Raymond Terrace en checken in bij Colonial Terrace Inn. We hebben een mooie 4 persoons kamer. Luxe hoor, we zitten niet meer met zijn vieren op 1 vierkante meter, maar verspreid door het appartement heen. De zon schijnt en Siem en ik zitten lekker buiten in de zon. Angelique en Dim zijn binnen aan het relaxen. Wat ook wel fijn is, is nadat de zon onder is gegaan, we naar binnen konden waar het warm was.

We kookten in de camper en nadat we alles hadden opgeruimd ging het licht op iedere kamer toch vroeg uit.

31 Juli:
De laatste dag in de camper. Uiteindelijk moeten we nog 168 km rijden.
Siem rijdt het eerste stuk, daarna pak ik het stuurwiel over en laveer ons zo dwars door Sydney, over de Harbor bridge naar het hostel ‘Big Hostel’ in surrey Hiils, Sydney.

We checken in en brengen de tassen alvast op de kamers. Het is voor ’t eerst in Sydney niet zo mooi weer. Het regent!
Daarna brengen we de camper terug naar het verhuurbedrijf TCC bovenin Sydney. Het is een half uur rijden. Het regent heel hard als we weer over de Harbor Bridge rijden.
Na wat zoeken komen we gelukkig goed aan. We hebben een leuk en goed gesprek met de manager. We krijgen 230 dollar terug i.v.m. gekochte artikelen die we tijdens de reis moesten aanschaffen.

Ze hebben ook net een proto type van een nieuwe bushcamper af. Hij ziet er ontzettend gaaf uit. Het verhuurbedrijf TCC doet het erg goed vinden wij.  Wij kunnen dan ook iedereen die naar Australië wilt, aanraden om de auto bij TCC te huren.
Het zijn erg goede en solide gemaakte auto’s. Voor ieder wat wils. Ze hebben er op dit moment 75 in gebruik. Ze zijn al wel volgeboekt tot half 2018. Maar ze willen hun vloot uitbreiden naar 120 auto’s. Wat erg prettig is, vind ik zelf, is dat er geen reclame op de auto staat van het verhuur bedrijf.

We rijden met de Sydney bus terug naar het hostel. We krijgen een goede tip van de staf van het hotel om in Surrey Hills pasta en pizza te eten bij Bar Reggio. Het smaakte bijzonder goed. Wij gaan daarna vroeg naar bed. De jongens blijven nog beneden in de gemeenschapkelijke ruimte hangen i.v.m. de wifi..