8 Juli, weer een onvergetelijke dag

Categories Australië

Vanochtend vroeg was er geen water in Coober Peedy. Gelukkig hebben we zelf nog genoeg water en 1000 dingen doekjes.. dus we redden het wel.

We zijn op tijd naar de old digger mine gereden. Maar eerst toch even mails beantwoorden in de lobby van het hotel. Ik  vind het niet erg. daarnaast, het is er lekker warm binnen. Vannacht hebben we een kacheltje mogen lenen van het hotel.
Het gaf net iets meer comfort ondanks dat we de kachel maar twee of drie keer hebben gezet. Het werd dan ook vrij snel warm.
Dat bracht ons wel op het idee een goedkoop kacheltje te kopen..
zo gezegd zo gedaan..

De old digger mijn museum was leuk en interessant. We hebben er een uurtje rond gedoold. Toen uiteindelijk aangevangen met de Oodnadatta track. Net buiten C.P. Kun je inhaken. Eerst 166 km dirt road en dan kom je in William Creek uit. Het is echt tof om op dit soort wegen te rijden. En het voelt goed om hier wer te rijden De leegte.. de rust.. (ipv S.High way). We hadden begrepen dat in dat dorpje 12 mensen wonen. Waarvan 6 piloten die rondom lake Eyre vliegen. En er is een leuke bar.
Nou dat moet je niet twee keer zeggen, (we hoorden het wel 10x) dus.. wij erheen. Idd een hele gave kroeg. Er blijken ook twee Nederlandse meisjes te werken. Zij hadden op hun beurt al heel lang geen Nederkanders gezien, dat was dus even een leuke ontmoeting. Daarna doorgereden over dirt roads richting Coward Springs. Een camping hebben ze gemaakt van een vroegere trein station. Gewoon erg gaaf. Er is daar ook een natuurlijke spa. Daar hebben we heerlijk in gelegen. Super. Heerlijk warm water.


Ook is er een aparte douche. Je moet dan zelf water warm maken met een vuurtje. Is de ketel warm, dan heb je ook een warme douche.

Ik vroeg aan de camping beheerder of we ergens hout konden krijgen of sprokkelen. Hij blijkt David te heten en we kregen zo maar hout van hem kado.. Maar we mochten niets zeggen tegen de andere camping gasten. Ook zijn vrouw kwam met een vinger op haar lippen sissend naar ons toe gelopen dat we niets mochten zeggen..
yeah yeah… no worries..
Dus, gedoucht, gegeten, Dim heeft eieren gebakken en soep voor mij gemaakt en ik heb het vuur aan gemaakt.
We hebben afgesproken het vuur niet met lucifers of aanstekers of zo aan te steken maar met tondel en een magnesium stick. Mij was het de afgelopen keren niet gelukt, maar… gelukkig vanavond wel.
Het is vanavond volle maan. Er is geen wind. Gelukkig zien we de sterrenhemel, want we hadden vandaag de eerste bewolkte dag, het was fris en dus de eerste lange broek dag.
Jammer genoeg kunnen we vanavond de  kachel niet gebruiken. We gaan de warmte van het vuurtje tot onze botten opnemen en dan de slaapzak in..