6 Juli, just a regular day

Categories Australië

Vanochtend vroeg wakker want om 07:32 gaat de zon op. En wij staan 1ste rang voor Uluru Sunrise.
Dim kijkt vanuit het raampje uit de auto.
Ik zet de buiten de timelapse iphone op tafel aan..
Man wat is het koud. Snel even een lange broek aan..
Na de sunrise, het is allemaal famtastisch mooi hoor, snel terug naar bed. We wilden wat uitslapen.
Dat lukt mij niet meer. Was zwaar onderkoeld. Motor auto bood enig soelaas. Kwartiertje naar V8 luisteren is heel fijn + geeft warmte.

Daarna alles weer ingepakt. We hadden niet afgewassen gisteravond, en na vanochtend is de conclusie dat we dat ook niet meer doen zo s’ochtends. Wat een kleffe en vette bende..

Vervolgens lekker door de duinen gereden. 

Daarna een 80 km sealed road. Waarna ik toch graag weer de dirtroad op wilde. Deze weg was ong.350 km lang. Door de Great Vicoria Desert. We wilden nog verder om zo Stuart highway echt te vermijden, maar er zijn reservaten waar de aboriginals leven en daar mag je gewoon niet doorheen. Zo ook hier. We probeerden een paar keer rechtsaf te slaan. Tevergeefs.

Het laatste stuk vd dag dus S.H. Way. 250 km.. dat viel erg tegen. We merken dan pas op dat de auto erg naar links trekt als je het stuur loslaat. Dit is al vanaf het begin zo, maar dan heb je dit soort dingen totaal niet in de gaten. Het was een saaie laatste gedeelte vd dag. Camping waar we heen wilden, ivm stroom voor laptop want de batterij is op + Telstra service, want dan kunnen we eindelijk weer een berichtje sturen, is vol. Kennelijk willen meer mensen dat.
Dus rijden we naar de volgende camping. Á 80 km verderop. Wel stroom maar geen wifi… nice hoor..
We zijn moe van de dag. We besluiten om in het restaurant wat te eten. Hamburger met spek, ui, ei, rode kool, augurk friet en ik ben vast nog wat dingen vergeten. Teveel eten gewoon!!
Het smaakte goed. Gelukkig maar. Nu snel de camper in slaap gereedheid brengen en slapen maar….