4 Juli, kilometers maken naar Kings Canyon

Categories Australië

Dat lijkt er wel op, de dag zo overdenkend.
Vanochtend ging de wekker weer vroeg af. De zon was er nog niet en dan is het wel heerlijk om nog even te blijven liggen. Toen de zon Eenmaal boven de bergrug heen kwam, warmde de auto behaaglijk snel op en begon onze dag. Volgens onze GPS konden we deze 4wd track volgen en op gegeven moment toch weer de orginele route oppakken. Zo gezegd zo gedaan. Na een uur van serieus 4wd rijden stuitten we op een gesloten hek. Je kon vandaar uit alleen nog te voet verder..
Dan maar weer omdraaien en terug.
Ook leuk!! Rond het middaguur reden we weer langs onze overnachtingplek. Dan kijk je nog eens op de kaart en moet dan wel even slikken.. nog 250 km naar Kings Canyon…
Gas erop dan maar. Er waren langs deze route een paar bezichtiging punten, maar wat wij al gezien en beleefd hebben, hoefde dat voor ons niet zo nodig.
Bij Redbank gorge zijn we wel gaan kijken. Daar kun je zwemmen. Maar toen we het pad er naar toe afdaalde spraken we mensen die er net vandaan kwamen. Je kunt niet gaan zwemmen. Er is Stilstaand water en heel veel dode vis..
Terug dan maar..en weer de auto in.
Bij Tnorala was het rechtsaf en dan de dirt road op. Nog 150 km te gaan.
Er waren 4 auto’s voor ons, zij stopten om de banden op lagere druk te brengen.
Wij reden ze snel voorbij omzo geen last te hebben van het stof wat die auto’s veroorzaken.
Bij 1 auto zag je mensen snel rennen om ons toch voor te blijven, maar dat moet je dan vooral doen met deze brabo’s. We gaven gas en hop we waren nr. 1… haha..
Maar ja, onze banden moesten ook nog terug gebracht worden naar 35 psi.
Na verloop van tijd zag ik de achterliggende auto’s niet meer en. Esloten we een snelle pitstop te maken.
Max Verstappen en team waren er niets bij. We hadden duidelijke taken, snelde de auto uit en weer terug erin en behielden de nr.1 positie…gelukkig kwamen we ruim op tijd op de camping aan. 40$ voor 1 nacht, zoveel hebben we nog niet betaald, maar ok. Een douche is wel weer eens lekker.
Er staan aardige mensen naast ons. Zij werken voor de overheid . Zij hebben twee jaar de vakantiedagen opgespaard. Zij gaan een half jaar reizen en krijgen 1/2 geld per maand uitbetaald. Daarvoor moet je wel 10 jaar bij de overheid werken. Ik vind dat dan wel weer mooi geste van de overheid.
We hebben vanavond heerlijke beefdtuk gegeten en toen ik het aan het bereiden was, stond er ineens een dingo achter mij…toch schrikken..
We zijn nog even naar voren gelopen om te kijken of er wifi is, maar dat werd weer een moeilijk verhaal. Laat maar..
Daarna lekker gedoucht en heeel warm aangekleed voor de nacht. Het koelt af naar 1 graad. We zitten dan ook 590 meter boven zee niveau.