3 Juli, Regeldag

Categories Australië

Het bleek Een heerlijke camping te zijn.
Dim bleef wat in en rondom de auto.
Ik ging naar de bar. Lekker hoor, gewoon even aan de bar staan en een biertje drinken.
In Australië zijn ze heel erg strict met alcohol in het algemeen plus, er is een anti alcohol beleid, waardoor je voor een 6 pack bier ongeveer 20 dollar betaald.dus ong.. €13,80..
En dit kan alleen in bepaalde liquerstores.
Niet eens in supermarkten. Ook moet je als je uit eten gaat, zelf je drank kopen en meenemen..Het heeft wel weer wat vind ik..
Daarnaast moet ook ik mijn ID laten zien in de liquerstore met mijn kale hoofd en toch al wel grijze bakkebaarden. Maar natuurlijk, ik laat graag zien dat ik er nog best jong uitzie.. haha Terug naar camping
S’ochtends toch weer voor negenen in de auto. De laatste 190 km naar Alice Springs.
Dim heeft ongeveer 140 km hiervan gereden… en hij doet t goed!!
Er is geen kip op de weg, dus alle tijd om te trainen toch!!
Halverwege de dag draaide we Alice Springs in.

Na 150 liter diesel getankt , $200 aan proviand gekocht, telefoon opwaarderen $30 en $40 aan bier gekocht (12 blikjes) + al onze kleren gewassen te hebben in laundry shop en bezoek aan info centre A.S.  reden we met nog 2u voor sunset het stadje uit.

Na ruim 30 km zuidwaarts, sloegen we rechtsaf. Dit is de start van een grote lus die ons langs King Canyon en Uluru brengt. Zie foto boven. (Totale rit -900 km. Het is overwegend asfalt en de laatste 150 km is een dirt road).

We zijn direct weer rechts af geslagen dit is een 4wd drive track. Dit pad hebben we een stuk op gereden tot we een mooie kampeerplek vonden. We staan op een plateau met volledig omringende bergtoppen. Er is niemand naast ons of om ons heen.
Er ligt veel brandhout en dus maken we kampvuur vanavond. De vlammen kwamen op zeker moment wel 2 meter hoog..

Spinazie macaroni hebben we gegeten bij het vuur met op de achtergrond vette blues. Door de warmte wat het vuur ons gaf, hebben we eigenlijk voor t eerst zo lang buiten gezeten ondanks de temp hier daalt tot het vriespunt vannacht.

De maan is half vol. Hij weerkaatst heel veel icht van de zon. De sterrenhemel is prachtig… de wind is gaan liggen. Er zijn geen vliegen meer in en rondom neus en oren en god weet waar ze nog meer willen zijn..wat een gewelige avond…

Het is laat geworden.. half tien