26 Juni, Regel dag

Categories Australië

Vandaag wordt echt een regeldag.

Na een beetje te hebben uitgeslapen, het ontbijt en uitchecken is de eerste echte klus om de sim-kaart van Telstra te activeren. Hier heb je internet voor nodig en dus hebben we in de lobby van het hotel een uurtje gezeten. Omdat Telstra na activatie binnen 4 uur reageert, kunnen we ook nog terug om de laatste handelingen te doen voordat we het echt kunnen gebruiken. In de tussen tijd hebben we de camper opgehaald. Het ophaaladres was een half uur rijden van het centrum van Darwin af. We werden fantastisch ontvangen. Michael en zijn vriendin uit België werken hier tijdelijk. We kregen vele tips en tricks. Over hoe je de 4 wheel camper uit het zand trekt met bijv. de lier aan de voorkant van de auto tot waar kunnen we het beste heen rijden.

We hebben dan ook besloten om niet direct naar Kakadu Nat. park te rijden, maar naar Litchfield National Park, Florence Falls.
eenmaal in de auto terug naar het hotel raakte we de weg kwijt en duurde het even voordat we terug waren. De simkaart met voldoende aan bel tegoed en data werd geinstalleerd de koffers in de auto gezet en werd ons volgende project om boodschappen voor 3 dagen te doen. Bij Coles is de keuze enorm. Daar hebben we dan ook ons proviand ingeslagen.

Ondertussen was het al half zes en omdat de zon vroeg onder gaat zaten we dus met een dilemma. We halen de Florence falls niet i.v.m. de te grote afstand. Halverwege besloten we om de de auto maar ergens in een bos neer te zetten. (vlakbij het dorp Batchelor). Net voor de schemering.

Het werd een bijzondere nacht, vanwege een bosbrand een eind verderop en omdat we de camper eigenlijk nog moesten inrichten en verkennen. S’nachts landden ineens helikopters 50 meter van ons vandaan, (we schrokken ons half dood).  Maar er was gelukkig niets aan de hand.