1 Juli, Tanami Desert

Categories Australië

1 Juli

Kilometers maken

Vandaag hebben we ongeveer 450 km op gravel roads gereden. Gem. Snelheid lag zo tussen de 60 en de 100 km/u. 

We zijn ongeveer 12 auto’s tegen gekomen en exact 8 kangeroes en heel erg veel koeien. 

Het was een geweldige autorit.

Wat een ervaring.. helemaal Niets-, niks, niemand, absolute serene rust. En dat de gehele dag. Op boven genoemde na dan. En dat in tijdspanne van opstaan tot weer naar bed gaan.

We zitten nu in de Tanami Desert.

Bij het begrip woestijn heb je een andere associatie dan wat wij nu ervaren. Steppegras van een halve meter hoog en hier en daar een boompje niet hoger dan 3 meter. 

Net voordat we de woestijn in draaide, wilde we nog wat voorraden inslaan in Kalkarindji. Een nederzetting van half aboriginals half blank.

Het voelde niet prettig daar. Het vol tanken vd auto vlotte niet. Een rare sfeer hing er. De winkel was dicht. De social club en tevens bar wel gingen open, maar we moesten nog 16 min. Wachten. !?!?! (zei de uitsmijter). Na idd 16 min. ging de muziek aan en het slot vd poort ging eraf. Op dat moment komen er zwerfhonden en opgschoten abo’s aanlopen. 

Verhalen doen de ronde, dat er mensen worden beroofd, door dronken locals, enz. We hebben maar snel dus drinken gekocht en stukje pizza en zijn we als een speer vertrokken en hebben net buiten het  dorp even contact met de wereld gemaakt. Onderweg naar het dorp waren we ook een meisje Kate, op een volgepakte fiets tegen gekomen. Zij rijdt Australië door in 5 maanden.En toen we zo aan het internetten waren kwam ze weer voorbij gefietst.Zij wilde in het dorpje overnachten,ze wist vd situatie afdaar en zou bij het police station vragen ofze in een cel mocht overnachten. Wij hebben heel erg veel respect voor haar. 

Op onze route schijnt een camping te zijn, genaamd ‘old Pit’.

Deze konden we helaas niet vinden, vandaar dat we net voor zonsondergang de auto aan de kant hebben gezet, spagetti hebben opgewarmd, vuurtje gestookt potje gekaart en onze dag is weer voorbij. De tijd vliegt-ook hier dus.

Gisternacht koelde het ineens erg af, zodat we nu goed ingepakt in bed liggen.

 

Aanvullende info:

De Tanami route is goed te doen. De gravel of dirt roads zoals ze genoemd worden zijn zo breed dat er 3 auto’s naast elkaar kunnen rijden. Hele stukken kun je zeker 90 km/u rijden,soms krijg je duinzand waardoor je de snelheid naar 60 moet brengen. Voor de rest niets aan de hand.  De Tanami route begint bij Hails Creek. Wij steken halverwege in. 

De route zelf wordt door semi road trains gebruikt. Er zitten daardoor veel ribbels in het zand, waardoor je vullingen uit je mond rammelen.. as a matter of speak?