10 Juli, snerpende kou

Categories Australië

Jeetje, wat was het vannacht koud… niet te doen..
Dim was voor de eerste zonnestralen uit bed en heeft het vuur weer opgepookt.
ik heb nog een uur liggen kou kleumen in bed, voordat ik er genoeg van had.
Ik had Dim nog gevraagd de auto te starten, de startmotor draaide moeilijk rond. Stoppen maar. De accu heeft zijn beste tijd gehad…. o jee..
Tja, dan lig je in je bed ergens hoog op een berg.. te koukleumen. Maar mijn hersens hadden geen last van kou.. wat kunnen we doen…
S
tartkabels, nee die hebben we niet. Auto aanduwen, dan duwen we hem zo een droge rivierbedding in.. lepels gebruiken om de tweede batterij parallel te zetten, de stroom er doorheen, zal groter zijn dan het opp van de lepelheft, handoek er misschien omheen zodat je geen vonken op je handen krijgt… accu eruit en opwarmen bij het vuurtje misschien.. het laatste hebben we gedaan. Met de enige sleutelset die bij de auto geleverd was ging het net. Accu bij het vuur en draaien maar. Accu er weer in. En proberen maar.. jammer dus.. dan maar de tweede accu eruit halen en omwisselen. Dat werkte gelukkig wel en de motor sloeg aan.. acch phoe… snel weer opwarmen bij het vuur..
Alles opruimen en rijden maar.

Zoals ik al eerder zei, de flinder Ranges is een prachtig natuurgebied. Niet alleen om te kamperen maar ook om er doorheen te rijden of te wandelen. We hebben van heel dichtbij naar kangeroe’s en emoe’s en grote salamanders kunnen kijken.
Bomen van 200 jaar en ouder, prachtig gewoon.
Na een kwartiertje off road rijden kwamen we in een dorpje Blinman. Er stond een bordje bij, “welkom in het hoogste dorpje van Zuid Australië…
Dat verklaarde gelijk de gigantische koude die we ervaren hebben.  (We zaten nog hoger dan dat dorpje tijdens de nacht?)
De route door de flinders was voor de rest heel erg mooi.
Bochtig en veel stijgen en dalen..Absoluut niet saai. Prachtig om hier ook motor te rijden lijkt ons.
maar wel triest te zien, dat er om de honderd meter een dode kangeroe of emoe lag.
Het was gewoon echt niet leuk. Soms moesten we er slalommend omheen.

Na verloop van tijd zie je het landschap veranderen. Gras neemt de kleur groen aan en dorpjes krijgen ineens kerkjes (twee minimaal). tuintjes zie je weer voor de huizen verschijnen  en alles is aangeharkt en zo.
We voelen ons niet op ons gemak..
Wij willen de outback, maar het onvermijdelijke gebeurt ..
We rijden de civilisatie binnen.
We stoppen bij het dorpje Yacka.

Daar is een camping met 230 volt en mogen we stoken. ( we hebben er speciaal voor omgereden…)
Blijkt dat we de enige zijn op de camping. Gaaf..
Vuur is weer twee meter hoog geweest.
Eten was heerlijk wel met bbq marinade. De kachel werkt. We gaan zo douchen. Ook weer eens lekker. En dan een warm slaapzakje opzoeken..

yeah.. we verheugen ons op de nacht